Foto: Kenta Jönsson

Förlust i tredje kvartsfinalen

Bollnäs hade ikväll chans att slå ut VSK och ta sig till semifinal genom tre raka segrar. Västerås ville dock annat och kunde vinna måstematchen med 8-5.

Båda lagen satte högsta fart framåt direkt i matchinledningen. Bollnäs går till attack direkt på avslag och fixar en hörna som dock blev resultatlös. Istället fixar Västerås hörna i anfallet efter och den sitter i mål. 1-0 VSK i matchminut två och precis som i de två tidigare kvartsfinalerna är det VSK som tar ledningen.

Bollnäs hade ett superläge att kvittera några minuter senare efter ett tapp från VSK men bollen ville inte in. Istället blev det 2-0 i matchminut elva. Efter lite kaos framför Bollnäs mål rullade bollen precis över mållinjen innan en bollnässpelare rensade undan den. 3-0 kom tre minuter senare. Oskar Gröhn kom fram ganska enkelt på vänsterkanten och smällde in bollen. Bollnäs tog Time-out för att få stopp på Västeråsanstormningen.

Time-outen fick tillfälligt stopp på Västerås målproduktion men Västerås fortsatte att vara det tyngre laget och skapade fler och farligare lägen än Bollnäs. Bollnäs hade det väldigt svårt att komma fram till så många farliga målchanser. Bollnäs lyckades dock reducera i matchminut 26. Ville Aaltonen dribblar sig elegant igenom Västerås försvar och serverar öppet mål till Mickelsson som enkelt sätter bollen.

Virtanen storspelar matchen igenom och står för en hel del svettiga räddningar. Västerås har en 4-1 boll inne men detta efter att Virtanen blivit överkörd av en västeråsspelare och efter lite diskussioner döms målet bort. I slutet av halvleken reducerar Bollnäs ytterligare en gång och det är Mickelsson igen, som den här gången får en suverän passning av Mossberg som frispelar Mickelsson. 3-2 hade känts bra att ha med sig i halvtid. Men Västerås ville annat. Robin Andersson får fri gata genom Bollnäs försvar i en omställning och kan sätta 4-2 innan domaren blåser av för halvtid.

Västerås var heta idag. De skapade en hörna direkt i andra halvlek och satte sedan 5-2 någon minut senare då Robin Andersson kommer helt fri med Virtanen. Då hade Bollnäs haft ett gyllene läge att sätta 4-3 i anfallet innan, men målet blåstes bort för offside.

Efter 5-2 målet kändes det som att Västerås tog över matchen mer och mer. Bollnäs fick inte riktigt till passningsspelet och man tappade bort till synes ganska enkla bollar. Virtanen i Bollnäs mål storspelade och såg till att hålla nere Västerås målproduktion.

Med 20 minuter kvar av matchen sätter Västerås 6-2 på hörna och tio minuter senare kommer också 7-2 efter ytterligare ett friläge med Virtanen. Ridå trodde nog alla. Bollnäs verkade inte ha något intresse av att sätta in någon större offensiv utan det kändes som att båda lagen väntade på lördagens match. Men så frispelade Mickelsson Fagerström som satte 7-3 och minuten efter får Bollnäs straff som Mickelsson sätter till 7-4. Och ett par minuter efter det drar Fagerström in 7-5 stenhårt från vänsterkanten. Då återstod fyra minuter plus tillägg och minnen från Bollnäs upphämtning mot Västerås under Elitserien kom upp i minnet. Bollnäs gav allt framåt men när Västerås satte 8-5 i minut 90 var matchen förlorad.

Väserås vinner denna match rättvist och tar matchserien vidare till en fjärde match som kommer att spelas på lördag på Sävstaås. Bollnäs har fortfarande matchboll och leder med 2-1 i matcher.

Anders Gårdestig