Neutral bild säsong 20/21
Marcus Persson Bollnäs ende målskytt idag. Foto Kolsmyr

Förlust i Vänersborg

Det blev en tung kväll för Bollnäs i Arena Vänersborg. I tredje matchen inom en vecka orkade Bollnäs inte matcha ett stabilt Vänersborg utan åkte på en tydlig 6-1 förlust.

Med Oskar Westh på skadelistan och både Caspher Ekström och Joel Wilhemssom otillgängliga fick Nils Spinnars, son till den forne Bollnässpelaren Fredrik Spinnars, göra debut i laget.

Bollnäs inledde matchen bra. Taktiken verkade vara att stå ganska lågt och skicka upp bollar på anfallare och det var nära ett par gånger att firma Nilsson/Mickelsson hade sugit ned någon boll.

Vänersborg hade under kvällen två riktiga orosmoment för Bollnäs. Ilja Grachev och målvakten Kimmo Kyllönen. Och det var just Kyllönen som stod för assisten till Vänersborgs första mål. Ett långt utkast som friställde Lukas Forsström som i sin tur kunde sätta bollen fri med Erik Persson i Bollnäsmålet. Då stod matchuret på åtta minuter.

Spelmässigt var matchen väldigt jämn men Vänersborgs försvar var klockrent ikväll och Bollnäs hade förtvivlat svårt att hitta nycklar till att ta sig igenom det.

Med knappa 20 minuter spelade drog Bollnäs på sig två utvisningar inom en minut. Anton Dahlberg och Jesper Larsson fick sätta sig på botbänken tio minuter var. Under dessa utvisningar skapade Bollnäs ändå en del fina anfall men utan resultat. Istället gör Ilja Grachev 2-0 för sitt Vänersborg på ett distansskott rakt framför mål ett par meter utanför straffområdet.

Innan halvleken var slut blev det även 3-0 för hemmalaget efter ett bolltapp av Bollnäs på mittplan. Emil Viklund satte bollen.

Bollnäs kom ut piggt i andra halvlek och visade tydligt att man ville försvara högre upp i banan och komma till bättre anfall och de skapade också ett par fina lägen. Tyvärr så gjorde Vänersborg 4-0 bara några minuter in i halvleken och uppförsbacken för Bollnäs blev allt brantare. Med tanke på att Bollnäs knappt kommit fram i något riktigt bra målläge under matchen kändes 4-0 som en tuff uppgift att ta igen.

Bollnäs försökte, men Vänersborgsförsvaret var omutligt idag. Istället blev det Vänersborg som utökade till både 5-0 och 6-0 innan Marcus Persson kunde sätta sitt första mål för Bollnäs strax innan slutsignalen.

Förlust med 6-1 alltså. I intervjun efter matchen medgav Jens Wiik att tre matcher på sex dagar och en lång bussresa till Vänersborg satt i benen på spelarna idag. Nu får spelarna i alla fall matchvila i några dagar innan man tar emot Sirius hemma på Sävstaås på onsdag.

Anders Gårdestig