Ikväll väntar Broberg på bortaplan. Per Hellmyrs är skadad och spelar inte ikväll. Foto Kenta Jönsson

Inför Broberg-Bollnäs

Efter förlusten senast mot VSK är det ny dags för helsingederby och Broberg i Helsingehus arena.

Broberg som senast spelade borta mot Motala och förlorade med 3-2 efter ett sent avgörande.Vi kollade av läget med Per Hellmyrs som fick utgå i första halvlek mot Västerås efter en olycklig krock med Magnus Joneby som resulterade i en hjärnskakning.

Hej Per, hur mår du?
-Jag mår väl sådär kan jag säga. Känner mig omtöcknad och är känslig för ljus och höga ljud. Har sovit extremt mycket sedan onsdagskvällen. Tar det väldigt lugnt nu och ligger mest, det också på rekommendationer från läkare. Jag måste ha lite intryck för hjärnan som möjligt första dagarna.

Kommer du ihåg situationen när du skadar dig och hur uppfattade du den isåfall?
-Jag kommer ihåg den nu och har sett smällen ett par gånger. Allt sker i väldigt hög hastighet. Jag får en passning från Milerud, när jag tar emot bollen vet jag redan att det kommer smälla. Det enda alternativ jag har då är att lägga tillbaka bollen till Kasper och sedan ta smällen. Joneby kommer även han i hög fart och han inser också att det kommer smälla. Jag hoppar till lite för att inte dra på mig knä/lår skador vilket får till följd av att jag spinner i luften av smällen. När jag landar tar bakhuvudet hela smällen mot isen. Jag leds ut till båset och får standardfrågor om vilken dag det är. Vilket år och vad jag åt till lunch. Jag kunde inte svara rätt på någon av frågorna. När jag sen kommer in i omklädningsrummet börjar minnet komma tillbaka. Smällen som sådan är sånt som händer och inget jag eller någon annan hos oss lastar Magnus Joneby för. Vi hade sms-kontakt på kvällen efter matchen och han undrade hur det stod till och tyckte det var väldigt olyckligt.

När tror du vi får se dig på isen igen?
-Jag ska inte stressa tillbaka utan ta det i den takt som krävs. Annandagen skulle såklart vara roligt att få delta men som sagt, det får ta den tid det tar. Krävs det 3-4 veckor så är det så. Känner jag mig redo tidigare så är det bara bonus.

Broberg borta ikväll som du får se från sidan, vad tror du vi kan förvänta oss för matchbild?
-Broberg borta är en svår uppgift. Brukar vara jämna matcher. Slutar ofta oavgjort. Jag hoppas bollnäs tar initiativet och driver matchen med stor delaktighet och rörelse på samtliga spelare som gör att vi minnet matchen.

Till sist, törs du tippa ett resultat?
-Jag tror Bollnäs vinner med 4-2.

Tack för pratstunden Per och vi önskar dig ett snabbt tillfrisknande!

Vi pratade också med Svenne Olsson om hur han tänker formera laget när Hellmyrs är skadad.
-Wigren går ner på högerhalven som han gjorde efter Pers skada mot Västerås. Marcus Ståhl kommer in på mittfältet.

Thomas Bolinder