Information från Elitgruppen

Eftersom många har frågor kring hur herrlaget kommer att formeras nästa säsong och hur man tänker kring truppbygget kommer här en intervju med Elitgruppen.

Hur ser ni på truppbygget gällande herrlaget?

-Utifrån det läge som eskalerade för drygt två år sedan med en ekonomi i fritt fall där vi nu genomfört en sanering som saknar motstycke i bandysverige, så har fokus varit på att behålla de större delarna av fjolårets trupp och det har vi lyckats med.

-Vi ser en utvecklingspotential i den gruppen. Det är fortsatt en ung stomme, men som ändå har fått än mer erfarenhet. Det är en grupp med stor vilja och en stor känsla för föreningen, vilket i dagsläget är viktiga faktorer.

Kan vi förvänta oss något ytterligare nyförvärv eller är ni nöjda med de två spelare som vi fått in?

-Tre spelare har lämnat oss. Patrik Nilsson fick ju tyvärr i princip hela sin fjolårssäsong helt spolierad, så om man utgår från den trupp som spelade ifjol så har vi tappat två spelare.

-Vad gäller rekryteringsarbetet så är vi ödmjukt medvetna om vart vi, efter de senaste årens position i tabellen, befinner oss i värdekedjan. Det gör att vi är otroligt nöjda med att vi fått in Leevi och Denis som vi tror kommer kunna tillföra egenskaper som kommer att märkas i vår befintliga trupp.

-Sammantaget är vi utifrån vårt läge nöjd med den trupp vi har. En absolut ingång i allt detta är utveckling. I en analys så ser vi att det finns lag som under ett antal år har haft en stark utveckling av deras spelare och lag, utan att värva in många nya spelare varje år. Där vill vi också befinna oss och det stora fokusområdet är utveckling av individer och lag.  Det är också ett fokusområde vi haft dialog med vårt tränar-team om och som dom har köpt till 100%

-Även om vi just nu är tillfreds med en trupp som vi tror på, så har vi minst en plats ledig. Fokus där är att spelaren ska vilja vara här, passa in i gruppen och att vi kan hantera det ekonomiskt.

Har inte Miljonklubben och övriga insamlingar gjort så att vi ska kunna värva någon ytterligare spetsspelare?

-Vi vill först tacka alla som är med och stöttar i det. Det ger oss ekonomisk möjlighet att eventuellt lösa spelare med större spets, om vi ges möjlighet att vara med. Det jobbas på olika fronter med den frågan, där vårt absoluta mål är att kunna förstärka laget ytterligare. Genom dessa insatser så känner vi oss också bekväm med att kunna agera lite tydligare och snabbare med en spelare som kan vara aktuell. De som är med i detta ska veta att vi kommer agera ansvarsfullt med dessa pengar.

Finns det några namn som är aktuella just nu?

-Med största respekt för alla inblandade i sådana här rekryteringar så kommer vi inte kommentera namn så länge inte vi och spelaren i fråga är överens om det. Hoppas på allas förståelse i det.

Hur blir det om vi inte fyller någon position med den spelaren?

-Pengarna ligger fortsatt öronmärkta för denna typ av satsning och i det ser vi inget slutdatum, utan det beror mer på vad som dyker upp och hur den spelaren passar in i vårt lag.

Varför tackade vi nej till att vara med på midsommarmatchen mot Broberg?

-Det är ett kul jippo naturligtvis, men som passade väldigt dåligt in i vår planering i år.

-Vi kan absolut tänka oss att spela denna typ av matcher i framtiden för att skapa ett intresse runt vår sport. Vi har ju varit i Söderhamn en gång och kanske får vi möjlighet i framtiden att bjuda in dom till Bollnäs och vår arena.

Anders Spinnars har klivit av sin roll i Elitgruppen. Varför?

-Anders är ansvarig för två Beijerfilialer vilket kräver mycket arbete tillsammans med sin familj som måste få sin tid. Anders har bett om att få göra en paus utifrån ovanstående, vilket vi naturligtvis respekterar och stöttar.

-Anders har gjort ett kanonjobb för föreningen och besitter egenskaper som vi i föreningen behöver. Vi hoppas verkligen att vi i mindre omfattning i framtiden har möjlighet att nyttja Anders kunskaper.  

Har ni några avslutande ord?

-Vi vill avsluta med att vi tror stenhårt på de spelare vi har i dagsläget och vi tror också att vårt tränarteam är rätt sammansatt för att bygga lag och få dessa spelare att utvecklas.

-Sedan vill vi också önska alla supportrar en härlig sommar.

Elitgruppen består i nuläget av Jocke Olsson, Timo Oksanen och Patrik Larsson.

Anders Gårdestig