Virtanen bäst i Bollnäs idag Foto: Kenta Jönsson

Inga poäng i Sandviken

Det blev en tung luciakväll för Bollnäs när man idag mötte Sandviken borta i sista matchen innan landslagsuppehållet. Sandviken förde stora delar av matchen och vann tillslut med 6-3.

Matchen hann knappt börja innan Sandviken tog ledningen i matchen genom Daniel Berlin som satte bollen stenhårt i nättaket från snäv högervinkel. Berlin hade ytterligare ett läge att utöka ledningen några minuter senare då han åkte igenom hela Bollnäsförsvaret men Virtanen stod i vägen.

Men Berlin var inte nöjd. I matchminut 13 satte han 2-0 efter att Virtanen stått för ett par jätteräddningar. Ingen försvarare i Bollnäs fick dock bort bollen utan på tredje returen kunde Berlin slå in bollen.

Bollnäs uppträdde väldigt håglöst under hela första halvleken. Dålig fart, många felpass och bolltapp och ingen kraft alls framåt. När Lucas Widman sätter 3-0 för Sandviken i 20:e minuten tar Bollnäs time out. Bollnäs försökte efter den att pressa lite högre på Sandviken men orkade inte hota på allvar. 4-0 kommer med kvarten kvar av halvleken på ett distansskott från Albin Airisniemi.

På ren vilja drar Ville Aaltonen på ett distansskott i anfallet efter och bollen går in. Bollnäs lyckas reducera ytterligare en gång på halvlekens sista skott, och det är riktigt snyggt. Helavuori slår in ett pass från vänsterkanten till Mickelsson som fri framför mål kan styra in bollen. 4-2 i halvtid måste ändå ses som ett bra resultat för Bollnäs då Bollnäs i princip gjorde mål på de två chanser de hade. Om inte Virtanen storspelat i Bollnäsmålet hade nog Sandviken kunnat ha satt några bollar till också.

I andra halvlek är spelet lite jämnare. Bollnäs spelar lite bättre men Sandviken känns ändå lite hetare och kommer enklare till farliga lägen. Med halvtimmen kvar av matchen misslyckas Bollnäs försvar att få iväg bollen och den går istället fram till Linus Forslund som sätter 5-2.

Efter detta mål hittar Bollnäs lite av den fart och det spel som vi vet Bollnäs kan spela. Med kvarten kvar kommer också reduceringen då Helavuori snappar upp ett felpass från Sandviken, passar fram till Fagerström som drar in bollen från halvdistans. 5-3 och Bollnäs får lite vittring igen. Matchen hettar också till i slutskedet. Det leder dock till en hel del utvisningar. I någon minut hade Bollnäs Mickelsson, Larsson, Fagerström och Aaltonen på utvisningsbänken samtidigt och då är det svårt att göra två mål på Sandviken. När så Hannes Edlund sätter 6-3 i 90:e minuten är matchen definitivt förlorad.

Nu blir det uppehåll i Elitserien fram till annandagsderbyt som i år spelas i Edsbyn. Väl mött då.

Anders Gårdestig