Tränartrion. Foto: Kenta Jönsson, Anders Gårdestig

Intervju med tränarteamet

Nu är det klart att även Pär ”Pärtan” Törnberg går in som assisterande tränare för Bollnäs och i och med det är tränarteamet för herrlaget spikat för kommande säsong.

Ja nu är det alltså klart hur tränarteamet kring Bollnäs herrlag formeras kommande säsong. Huvudtränare Peter ”Pinch” Törnberg får sällskap av två assisterande tränare i form av Hans Åström och Pär Törnberg.

Webbredaktionen kontaktade tränarna som genom Peter gav trions syn på den uppgift de har framför sig.

Ledarstaben består nu av tre tränare som kommer att ansvara för laget kommande säsong. En huvudtränare och två assisterande. Hur kommer ni att fördela arbetsuppgifterna mellan er?

-Jag är huvudtränare och Hans och Pär är spelarutvecklare och assisterande till mig. Vi har en gemensam bild på hur jobbet ska göras där vi alla tre har stor delaktighet i processen där jag naturligt har huvudansvaret.

Hur tänker ni kring laget vad gäller utveckling av både lag och individer?

-Vi har alla tre ett tydligt fokus på utveckling. Vi jobbar redan nu på att skapa bilder av vad som förväntas av spelarna som individer och oss som lag. Naturligt i en sådan här process är att över tid skapa tydliga roller och hur dessa tillsammans bildar ett lag.

Vad har ni för målsättning med laget på kort och lång sikt? Är det att undvika kval eller att ta sig till slutspel som är målet kommande säsong?

-Nu kommer det ett väldigt tråkigt svar och det är att vi just nu inte har snackat sportsliga mål. Spelarna har höga ambitioner och vi har tillsammans tydliggjort vilket jobb som behöver göras för att gå i den riktningen. Så just nu är det fokus på att göra jobbet som ska skapa rätt förutsättningar. Det är ju också det som i slutändan skapar ett resultat som vi är nöjda med. Vi kommer naturligtvis i gruppen att sätta gemensamma mål, men det får bli när vi är samlade efter sommaren.

Vilken prägel vill ni sätta på laget kommande säsong? Hur vill ni att laget ska spela bandy?

-Det finns ett antal väldigt starka skridskoåkare i laget, så en fartfylld offensiv tillsammans med en homogen och stark defensiv är väl något vi kommer att eftersträva i grunden. Det vi också vill att våra supportrar ska se är ett tydligt och starkt lagspel och den bilden är gemensam med killarnas önskan om hur man vill att det ska se ut.

-Ett stort fokus är också att hitta olika vägar till att vinna bandymatcher.

Elitgruppen hintade om att det finns en plats till ledig i laget. Hur ser ni på det?

-Vi tog oss an detta uppdrag utifrån det lag vi har idag och som vi tror väldigt mycket på. Det är en ung trupp och med mycket potential som vi ser det. Det finns ingen kravbild från oss att vi måste ha in någon till.

-Vårt stora fokus är att få ihop laget och skapa utveckling på de spelare vi har. Den här gruppen upplever vi är väldigt lojal och stolt över att representera Bollnäs Bandy. Det är vi rädda om. Det finns däremot något spår som det arbetas på och där vi är delaktiga. Vi får se om det händer något under sommaren, annars har vi erfarenhet av att det kan uppstå lägen under säsongen där spelare blir tillgängliga.

När drar försäsongsmatcherna igång?

-Vår försäsong är i stort planerad så den kommer vi snart lägga ut.

Finns det något ytterligare ni vill tillägga?

-Vi vill vi önska alla en bra sommar så ses vi till hösten.

Anders Gårdestig