Jens Wiik förnyar sitt kontrakt

Idag kom ett efterlängtat och glädjande besked. Jens Wiik har skrivit på ett nytt tvåårigt kontrakt med Bollnäs bandy!

Hur har tankarna gått kring att förnya kontraktet? Det har väl varit lite frågetecken tidigare kring den privata situationen utanför bandyn?

-Ja min flickvän är bosatt i Gävle och spelar med Skutskärs damer. Vi har haft ett distansförhållande nu under två år och vi ville försöka fixa till det inför kommande säsong. Nu har vi nått den lösningen att jag kommer att flytta till Gävle men pendla till Bollnäs. Det känns jättebra att vi har kunnat lösa det på så sätt. Jag har också ambitionen att även ha kvar mitt arbete i Bollnäs.

Om man bortser ifrån själva livssituationen, hur gick tankarna inför att förnya med Bollnäs?

-Jag har bara skrivit ett år i taget tidigare eftersom vi har varit lite osäkra på hur livet kommer att se ut. Men nu känns det skönt att kunna skriva på för två säsonger. Sedan är det givetvis tungt att vi tappat en backkollega i Anders Spinnars med hans kapacitet. Det är jättetråkigt och väldigt svårt att ersätta. Nu har vi duktiga spelare i laget som kommer att få chansen att bevisa att de kan spela back. Sedan kommer det nog att hända en del på spelarfronten också. Fansen kommer nog att få något bra besked innan månaden är slut. Jag tror att det kommer att se ganska bra ut för Bollnäs del när silly season är över.

-Sedan ska vi inte glömma bort att vi redan har en bra befintlig trupp även om den är lite tunn. Bra ungdomar som kommer underifrån som jag tror kommer att ta ytterligare steg kommande år.

-Det ska bli roligt med en ny säsong och jag kommer att veta mer vad som händer kring mig och vad folk förväntar sig. Jag tror vi kommer att göra en bättre säsong än vad vi gjorde den här säsongen defensivt. Det är det som jag kan påverka.

Du fick ju en lite speciell säsong förra säsongen när Johan Berglund kom tillbaka och du fick flytta upp på mittfältet för att sedan flytta tillbaka till backlinjen när Berglund slutade.

-Bejja kom in och jag blev tillfrågad om att ta ett steg upp i banan och jag antog utmaningen och gjorde det bästa jag kunde av situationen. Sedan var det ju svårt. Jag vet inte hur många backar det finns som tagit klivet upp till mittfältet och kunnat bidra offensivt. Så det var skönt att sedan kunna komma tillbaka och spela på den platsen som jag känner mig mest hemma på. Det kändes skönt att få avsluta säsongen som back, säger Jens.

Klubbchef Robban Lindgren är såklart glad över att Jens stannar i Bollnäs.

-Jens är en ung och ändå mycket erfaren back som vi är mycket glada över att få ha kvar i laget, säger Robban.

Anders Gårdestig