Jesper Larsson fortsätter i Bollnäs. Foto: Kenta Jönsson

Jesper Larsson klar för två nya år

Truppbygget inför kommande säsong fortsätter. Ytterligare en pusselbit i det bygget har nu fallit på plats då Jesper Larsson skrivit på för två nya år i Bollnäs.

Jesper, hur har tankarna gått kring att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med Bollnäs?

– Jag har väl inte funderat så jättemycket på det. Även fast man är så ung som man ändå är så känner jag att jag ändå har varit med ett tag, och jag känner mig lite coolare på den här fronten. Jag har inte lika mycket panik över det, så jag har inte funderat så överdrivet mycket kring det här med att skriva nytt kontrakt. Sedan har det väl också känts ganska naturligt att stanna kvar i föreningen i och med att vi ska gå in i en hall nästa säsong. Det har man väl känt lite under hela förra säsongen att man vill satsa vidare i hemmaföreningen nu och se vart det här leder.

– Man har ju sett fram emot det här under hela uppväxten, att man ska få en hall i Bollnäs. Under mina två år på bandygymnasiet i Sandviken så förstod man betydelsen av att ha bra förhållanden varje dag. Det är en enorm skillnad. 

Hur har känslan varit efter den föregående säsongen? Ni spelade ett positivt och periodvis anfallsglatt spel men ändå så hamnade ni där ni hamnade.

– Framför allt känner jag att vi har många lärdomar att ta med oss från föregående säsong. Just det här med att varje minut och varje poäng blir viktiga i slutändan. Vi skapade oss ändå ett läge att ta oss till slutspel, men det var väl tre hemmamatcher där mot slutet som vi kryssade och så matchen mot Hammarby borta där vi inte höll hela vägen, och så slutade det med kval istället. Det är det vi måste ta lärdom av som grupp.

– Men sedan finns det väldigt mycket positiva och bra saker som vi kan ta med oss också. Vi spelar på fler spelare än vad vi har gjort under många år i Bollnäs. Det kommer vi att behöva i framtiden också för att skapa ett tryggt spel där vi kan driva matcherna. Men vi har väl haft lite för många dalar. När vi spelat dåligt har det varit lite för dåligt för att vi ska kunna ta oss till slutspel.

Ni är ju ett väldigt ungt lag också, så bara det att alla får ett år till i kroppen gör väl att ni tar steg som lag?

– Ja så är det ju. Och sett till de spelare som vi tappade också inför säsongen, som Samuli och Myran, som har haft väldigt mycket boll och drivit spelet, så blir det ju ett nykomponerat gäng som också är väldigt ungt. Det gäller att hitta rätt i det. Att vi kan lära oss av varandra och göra varandra bättre ute på isen och hitta någon form av kemi. Det kommer vi ju att ha med oss nästa säsong när vi kommer att ha mer eller mindre samma lag.

Nu är det väl kanske svårt att svara på den här frågan innan truppen har satt sig, men hur ser ni på kommande säsong? Vad har ni för målsättning?

– Det är jättesvårt att säga, men där vi låg i år är ju inget ställe vi vill ligga framåt. Det är väl det enkla svaret. I slutändan handlar det om att vinna bandymatcher och försöka ta kliv för varje säsong som går, och så får vi se hur fort det går. Men att hamna i toppen i slutändan är väl mitt mål i alla fall. Att få spela i toppen av serien med moderföreningen. 

– Jag ser ju betydelsen av att ha en god verksamhet under a-laget också där vi kan slussa in nya spelare kontinuerligt på ett bra sätt, tillsammans med någon spetsvärvning om det finns möjlighet till det. Men grunden måste ändå vara de egna leden, och det känns som att föreningen verkligen har tagit tag i den biten nu och utvecklar barn- och ungdomsverksamheten.

Elitgruppen kommenterar Jespers förlängning av kontraktet så här:

– Truppbygget fortsätter med ett nytt 2-årskontrakt för Jesper Larsson. Trots sin unga ålder, 25 år är han en rutinerad elitseriespelare! Dessutom en egen produkt med stort bandykunnande och ett enormt Bollnäshjärta.

Anders Gårdestig