Jocke nöjd med genrepet

Jag passar på att intervjua Jocke Forslund efter sista träningsmatchen mot Sirius i Relitahallen i Uppsala. Bollnäs gör en stabil insats där fokus låg på försvararbetet med en hel del bra och snabba omställningar. Bollnäs hade mindre boll än vanligt men var mer effektiva när man väl hade boll. 2-0 i halvlek kunde dock ändå varit mer efter ett par missade chanser. I början av andra halvlek är Sirius riktigt bra och trots att Aihonen, som står i målet för kvällen, gör en del bra räddningar blir det reducering för Sirius. Efter den reduceringen höjer Bollnäs tempot och går ifrån och vinner komfortabelt med 6-2 efter tre mål av Nilsson, ett var av Berlin, Helavuori och Hellmyrs. Tyvärr stod Aaltonen över på grund av känningar i ljumskarna.

Jocke är i stort sett nöjd med försäsongen men tycker att vi ligger efter på grund av för lite träningstid på stor is. Han tycker det har varit små marginaler som gjort skillnad både i Svenska Cupen och World Cup. Jocke och laget ser fram emot att allvaret börjar och att det blir 90 minuters matcher.

Veckan som kommer är det träning på måndag och tisdag på vår egen stora is, om vädret tillåter. Sedan vila onsdag och tidig avresa till Uppsala på torsdag där vi stannar och tränar. Övernattning i Norrköping för att på fredag åka till Vetlanda och elitseriepremiär.

Vi önskar Jocke och hela laget stort lycka till på fredag!

Per Jarefjord, Bollnäs Bandy