Jockes tankar inför premiären

Seriepremiär i elitserien på Sävstaås! Det är speciellt för mig, det var ett tag sen jag verkade i elitserien och Bollnäs är speciellt för mig! Bandy är speciellt för mig, jag brinner
fortfarande efter hur många år som helst som tränare. Jag har haft förmånen att år efter år få några elitserie erbjudanden, men det blev i Giffarna som jag gör comeback.
Det är faktiskt 3:e gången gillt som jag är tränare för laget, andra gången varade dock 1 dygn! Det är väl lite av mig som person, en spontan figur på gott och ont!
Det blir mitt fjärde år som tränare i Bollnäs Bandy, inte många som slår det faktiskt tror jag i modern tid. Då pratar jag Bollnäs Giffarna, laget som väcker känslor och där stormen alltid ligger och puttrar.

Ikväll är det Broberg som står på andra sidan och väntar, ett lag som vi förlorat mot på försäsongen! Broberg har på något konstigt sätt fått något av en ”tycka synd om” stämpel på sig. Dom har alltid haft sämst förutsättningar, knappt tränat på stor plan och otroligt många andra motgångar mot sig. På något konstigt sätt har laget gått iland med den bilden, som föreningen i sig vårdat ömt om och som kanske har blivit en framgångsfaktor.
I själva verket är Broberg ett mycket kompetent lag som bör bli väldigt besviken om man inte tar sig till slutspel. Ett försvarsstarkt lag med otroligt vassa omställningar, laget kommer att hålla till i eget straffområde och ställa om så fort man får chansen. En spelare att titta lite extra på är Jonas Nygren, en lirare som besitter en bred kompetens vad
det gäller speluppfattning, teknik och ett behärskat spel i luften. Omställningsspelare som Martin Söderberg, Stefan Larsson och Jonas Engström gör Brobergs spel extremt
farligt. I mina texter inför match på Sävstaås kommer jag att delge och tipsa om spelare i motståndarlaget som guide för dig inför stundande match.

Årets elitserie ser enormt jämn ut på förhand, hemmaplan kanske kommer att betyda mycket. Sävstaås är en bra hemmaplan!
Det är 52 poäng att spela om, vi i Bollnäs siktar på slutspel och att vi får flera härliga stunder tillsammans på Sävstaås. Utan intresse och publik är det här med bandy inte lika
roligt. Därför är ett av mina mål inför den här säsongen att vi ska ha roligt tillsammans och då inser jag att vi behöver prestera.
Mina annandagsmatcher mot Edsbyn har aldrig varit under 6000 personer men aldrig heller över 9000 personer, där har vi nivån! Slår vi 8200 personer på annandagen i år?

Jag tror på en häftig premiär! Broberg på andra sidan, ett lag vi inte har slagit på ett tag, hur hanterar vi det?

/Jocke Forslund – Tränare/Giffarna