Jockes tankar: Inför Tillberga hemma

En onsdag som blev en fredag! Värmen ställer till det ibland för oss utomhuslag,
man får vara beredd att vara flexibel i sin planering och i sitt sinnelag. Flexibilitet är ett nyckelord i vår omvärld idag, det är viktigt att vara flexibel i alla sammanhang. Det tycker jag att vi i Bollnäs Giff hanterar bra! Det är en del av vår vardag. Vaktmästarna på Sävstaås gör det tuffaste jobbet och förmodligen kommer dom att leverera goda förutsättningar på fredag kväll.

Elitserien levererar! Det är tuffa matcher hela vägen hittills och det är väl så både publik och aktiva vill ha det. Kalix är obesegrad efter två matcher och Vetlanda har trots två bortamatcher ännu inte förlorat. Så kommer det att fortsätta
även framöver tror jag. Själv såg jag matchen Sandviken mot Edsbyn, där SAIK vann till slut. Den matchen hade likaväl kunnat slutat med en seger från bortlaget Edsbyn. Så jämt är det mellan lagen i dagsläget.

Vi ställs mot Tillberga, ett lag som jag upplever som ett kreativt lag. Ett lag som har lite luriga lösningar och är fyllda av energi. Laget leds av spelande tränaren Anders Östling, en ”rightare” med stor spelkompetens i både luften och efter isen. Laget har en blandning av unga spelare och en del mer rutinerade spelare. Tunga pjäser i Tillberga är givetvis Anders Östling, Jens Blixt och Andreas Hammarbäck.

Vi har haft en bra vecka efter vår premiärmatch mot Broberg. Vi har tränat i Edsbyn och våra förberedelser har varit goda, även om måndagskvällen blev en sen tillställning. Då klev vi av träningen kl.23.05 i Edsbyn!
Seger mot Broberg var mycket bra, det var en match med hög svårighetsgrad! Men vi klarade av ”trycket” på ett bra sätt och spelade det spel som vi vill spela och alla spelare i laget var med och ”drev” laget trots att underlaget gjorde det svårt. Min uppfattning var att vi vann säkert och tryggt trots att siffrorna blev 4 – 3.

Inramningen på Sävstaås i fredags var mycket mäktigt, man blev varm inombords! Extra roligt att alla ungdomsspelare som var med i Mini World cup, var och tittade på matchen och fick se hur det kan vara att spela i Bollnäs Gif! Det tror jag gjorde stort intryck på flera av dom. Själv hoppas jag vi blir många ikväll mot Tillberga också, det är så härligt när Sävstaås är fullt!

Tillberga kommer att göra det svårt för oss ikväll och utmana oss rejält! Hur hanterar vi det?

/J Forslund