Julhälsning från Sofia

Ordföranden har ordet: Snart är detta märkliga år slut och det är förmodligen många som är glada för det. Man kan minst sagt säga att det varit utmanande på många olika sätt för de flesta av oss, och i många olika sammanhang.

För föreningen har det varit ett mycket tufft år på många plan, inte bara gällande den ekonomiska delen, som vi alla arbetar så hårt med att förbättra hela tiden.

Säsongen blev uppskjuten, serien haltar och vi har inte möjlighet att ta in publik på våra elitseriematcher. Inte heller får våra andra lag träna och möjlighet till att utvecklas, i den mån vi alla önskar. Oron för smittspridning av Covid-19 präglar allt vi gör och alla beslut vi fattar.

En del ljusglimtar finns trots allt, och tack vare att vi TILLSAMMANS arbetat hårt med ekonomin, så går resultatet framåt. I årets budget har vi gjort enorma åtstramningar och tittat på alla möjligheter att öka intäkterna, så vi ska kunna inhämta fjolårets underskott. Utan Corona hade det varit möjligt, men som ni själva förstår, står vi här med enorma ekonomiska utmaningar. Dock kan vi meddela att vi i nuläget ligger bra mycket bättre till, än föregående år, motsvarande tid, men väldigt mycket och väldigt komplicerat arbete kvarstår för att reparera vårt eget kapital.

Det viktigaste är att vi kan visa att vi går åt rätt håll. Efter den här säsongen är det många föreningar som tyvärr kommer visa upp kraftigt försämrade resultat och försämrade förutsättningar.

Man kan tro att vi i styrelsen kanske tar det lite lugnt under rådande omständigheter, men jag kan försäkra er om att det är precis tvärtom. Vi sitter redan med nästa årsbudget och vi har under de sista mötena, som självklart skett på Teams, försökt reda ut hur föreningen ska drivas i framtiden. Det saknas befattningsbeskrivningar, det saknas mycket dokumentation och vi är i behov av fler ideella krafter som kan hjälpa oss framåt.

Målet under våren är att ta fram relevanta underlag så att föreningen drivs ur ett företagsekonomiskt perspektiv i alla lägen och utifrån våra värdegrunder Gemenskap, Glädje och Respekt. Ingen av oss som är involverade i föreningen kommer stanna på livstid, och det är viktigt att de som kommer efter oss, ska kunna få rätt förutsättningar att fortsätta att driva föreningen framåt. Grunden till detta måste vi lägga nu, och det kommet att krävas en hel del arbete och ta lite mer tid än vad vi hade trott. Vår förhoppning är att det finns många personer med stora föreningshjärtan, i kombination med engagemang och kompetens, som vill göra detta TILLSAMMANS med oss.

Vi har tagit fram olika arbetsgrupper som vi kommer släppa i början på det nya året. Målet och syftet med dessa grupper är att skapa tydliga, dokumenterade koncept kring varje aktivitet vi tar oss för. Leveransen ska uppfattas som proffsig, ekonomiskt fördelaktig, tydlig och vara förenlig med våra värdegrunder Gemenskap, Glädje och Respekt. Det kommer vi att vinna på i alla lägen, och framförallt kommer det att bygga upp vårt varumärke igen.

Vi vill gärna att ni anmäler intresse för att hjälpa oss att nå detta mål och tveka inte att höra av er om ni har en idé eller tid som ni kan bidra med.

Jag önskar att jag kunde säga ”vi ses på Annandagen”, men tyvärr blir det ju inte så i år. Vi missar möjligheten att erbjuda er alla en upplevelse utöver det vanliga och det är mycket tråkigt.

Jag vill avsluta med att rikta ett varmt och stort tack till ALLA som bidrar till att föreningen kan fortsätta sin verksamhet och vill att ni ska veta att vi i styrelsen är medvetna och insatta i allt ni bidrar med! Fördelen med att vara så operativa som vi är.

Med dessa ord önskar jag och min styrelse er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och hoppas att det ändå blir en bra högtid för alla, trots alla restriktioner.

År 2021 tar vi nya tag och ser till att det blir ett mycket bättre år för Bollnäs bandy och för alla involverade i vår fina förening. Håll i och håll ut, så ses vi snart på Sävstaås igen!

Vänliga Hälsningar

Sofia Nordell

Ordförande Bollnäs Bandy