Kasper Milerud klar för Bollnäs

Bollnäs har gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Kasper Milerud från Hammarby har skrivit på för tre år med Bollnäs!

Kasper Milerud är 22 år, fyller 23 i september. Han är född i Stockholm och har spelat i Hammarby under hela sin karriär förutom ett år i Sandviken. Kasper är en fartfylld mittfältare med bra passningsklubba och bra skott. Förra säsongen slutade han trea i Hammarbys skytteliga med sina 20 mål.

Hur känns det att byta klubb från Hammarby till Bollnäs?

-Det känns bra! Jag har en bra känsla. Jag tror att det är rätt val för mig att fortsätta min satsning i Bollnäs.

Vad har du haft för relation till Bollnäs innan? Har du haft någon bild av laget?

-Det är ett lag som vill gå långt. De var i final för ett år sedan och har spelat ett gäng finaler under 2000-talet. Förra året blev kanske inte riktigt som de tänkt och min känsla är att det bara ska vara en engångsföreteelse att åka ut i kvartsfinal. Bollnäs ska längre än så och det vill jag vara med och bidra till.

Var det fler lag än Bollnäs med i bilden?

-Ja det var det väl. Jag hade ett gäng lag som jag pratade med men jag bestämde mig ganska tidigt att det skulle bli Hammarby eller Bollnäs och till slut blev det Bollnäs.

Hur ser du på den omställningen? Att flytta från Stockholm till Bollnäs?

-Det är klart att det kommer att bli skillnad men under bandysäsong så märker man nog inget så, om du tänker stadsmässigt. Man åker och tränar och så åker man hem. Jag kan inte säga att man utnyttjar Stockholm under bandysäsong. Sedan är ju hela min familj härifrån Stockholm och bor här och jag vet att de kommer att stötta mig där uppe också. Jag tycker det ska bli kul. Det kommer att bli bättre förutsättningar för mig att spela bandy. Det är också en stor anledning till varför jag flyttar upp. Även om det inte finns någon hall i dagsläget så är det ju fortfarande 30 mil norrut så det är ändå lite issäkrare än i Stockholm. Sedan under försäsongen finns det ju hall i både Broberg och Edsbyn en halvtimme bort så det känns som att det finns bättre möjligheter för mig att utvecklas. Sedan hoppas jag ju att en hall ska bli klar även i Bollnäs. Det tror jag skulle vara bra både för Bollnäs som lag och stad.

Klubbchef Robert Lindgren är såklart jättenöjd med detta nyförvärv.

-Det är jättepositivt att vi kan knyta till oss en sådan här spelare! Han har haft en bra utveckling i Hammarby och nu vill han fortsätta sin utveckling i Bollnäs, säger Robert.

Anders Gårdestig