Foto: Kenta Jönsson

Linus förlänger med Bollnäs

Nu har ännu en pusselbit fallit på plats i nästa års lagbygge då Linus Westh fortsätter i Bollnäströjan.

Nytt kontrakt med Bollnäs, Linus. Hur många år är det skrivet på?

-Jag har skrivit på för ett år nu.

Hur har tankarna gått kring att fortsätta spela i Bollnäs?

-Det har varit lite fram och tillbaka faktiskt, men det känns ändå som att Bollnäs är rätt plats att stanna och utvecklas på nu under minst ett år till. 

Nu har det ju gått några månader efter att säsongen tog slut. Hur ser du på förra säsongen nu med lite distans till den?

-Det var en lång säsong med många tuffa matcher. Det var en bergochdalbana under hela säsongen, både känslomässigt och allt annat. Sedan löser vi ju kvalet på ett bra sätt och det tycker jag att vi förtjänar. Vi är ju och snuddar på slutspel och åttondelsfinaler så det är en godkänd säsong ändå eftersom vi har ett så pass nytt och ungt lag. 

Hur ser du på din egen insats under förra säsongen och vilka kliv ser du att du vill ta inför den kommande säsongen?

-Jag känner att jag tog jättestora kliv förra säsongen, men jag vill ju fortsätta att utvecklas och göra en ännu bättre säsong nästa säsong och hjälpa laget och vara väl förberedd.

Hur ser sommaren ut nu? Är det träning på egen hand som gäller eller kör ni gemensamt?

-Vi brukar ha ledigt från gemensamma träningar under juli månad och träna på egen hand då. Sedan så startar vi upp någon gång i augusti med gemensamma träningar igen.

Hur är känslan att få gå in i en hall nu till hösten?

-Det är nästan… man har inte fattat det riktigt än känns det som. Man tror nästan att man ska få spela på Sävstaås en säsong till. Det är helt fantastiskt att vi får kliva in i en hall nu och få konkurrera med samma förutsättningar som de andra lagen som har hall.

Elitgruppen kommenterar kontraktet med Linus så här: 

-Det känns väldigt skönt att vi har kommit överens med Linus om en fortsättning i Bollnäs. Han besitter många fina kvalitéer och har inga direkta svagheter i sitt spel. Linus är en av de mest lovande spelare som Bollnäs fått fram och det kommer att bli spännande att följa hans utveckling under kommande säsong. Vi tror stenhårt på Linus och ser honom som en bärande spelare i framtiden.

Anders Gårdestig