Linus Pettersson klar för Bollnäs!

Vi är mycket glada att kunna meddela att en av världens bästa försvarsspelare, Linus Pettersson, skrivit på för Bollnäs för de kommande två säsongerna!

Välkommen till Bollnäs Bandy Linus Pettersson, hur känns det här?

-Det känns bara bra, skönt att kunna ta ett beslut så jag vet vilket upplägg mitt liv ska ha här framöver. Det har varit mycket funderande och dålig sömn i ett par veckor men nu känns det riktigt riktigt bra.

Varför blev det Bollnäs?

-Jag hade i princip bestämt mig för att sluta med bandyn men så hörde Bollnäs av sig och presenterade ett upplägg som passade mig riktigt bra. Dels kan jag fokusera mer på bandyn och dels kan jag få spendera mer tid med min son. Även en förstående arbetsgivare i det civila måste man tacka för att det ska funka. EP kanske ska ha lite credd där också då vi delade rum på VM och han väckte i alla fall en tanke hos mig.

Vad har du för bild av Bollnäs Bandy?

-Tyvärr mötte jag ju inte Bollnäs förra året så jag har inte en så jätteklar bild mer än att de gjorde en oerhört stark säsong. Jag ser framemot att träffa alla i och runt laget då jag inte har haft möjlighet till det ännu.

Känner du några spelare/ledare i laget?

-EP känner jag ju oerhört väl efter våra år i SAIK, AIK och landslaget tillsammans. Vi lyckades ju spendera några timmar tillsammans i bilen när vi pendlade till Stockholm. Sen känner jag Hasse Andersson sen tidigare då vi har gjort massa VM-turneringar ihop.

Har du hunnit prata ihop dig något med Pinch om din roll och vad du skall tillföra det här laget?

-Jag har haft ett möte med både Pinch och Pärtan där vi satt och pratade om bandy och Bollnäs i synnerhet och fick en känsla för varandra och vad vi är för människor. Det är ju ganska lätt att snöa in på specifika situationer under match och det gjorde vi ganska fort. Jag är prestigelös i det avseendet och spelar med glädje där Pinch tycker att jag passar bäst.

Vad är dina styrkor som spelare?

-Min främsta styrka skulle jag säga är min spelförståelse och mitt lugn. Sedan tycker jag att jag är hyfsat bra på att komma nära motståndarna och vara hård när det behövs. Det är svårt att prata om sig själv men all rutin jag samlat på mig genom åren är ju också en styrka.

Du har vunnit det mesta, 2 SM-Guld och 4 VM-Guld, vad driver dig och vad har du för personliga målsättningar med ditt bandyspelande?

-Först och främst vill man ju som både individ och lag vinna varje match man spelar och personligen leverera på en hög nivå match efter match. Sedan vill jag känna känslan att jag kommer ”äta upp” min motståndare och plocka av han bollen, hur och när jag vill, så ofta som möjligt. Då mår man jävligt bra som försvarsspelare.

Du kommer till en klubb där bandy verkligen är kultur och där supportrarna är många, engagerade och passionerade, vad är dina tankar inför att få spela inför Bollnäs Flames och övrig publik i Bollnäströjan?

Det ska bli jäkligt roligt. Utifrån fick man känslan av att det var ett jävla drag runt bandyn i Bollnäs förra året, så jag hoppas det stämmer och det är inspirerande.

Har du någon hälsning till dina nya supportrar inför den kommande säsongen?

-Det ska bli kul att träffa alla och jag kan lova att jag kommer göra mitt yttersta i varje situation, i varje match och sedan är det ju bara hoppas att de gillar mig som spelare och människa.

Jocke Olsson i elitgruppen kommenterar nyförvärvet:

-Vi är mycket nöjda med att få in en av världens bästa försvarare. Linus är med sin rutin och kvalitet en spelare som vi tror kommer att höja hela vårat lag!

Andreas Sonefors