Patrik Nilsson tremålsskytt mot Borlänge. Foto: Micke Kolsmyr

Målfest i sista genrepet

På söndagseftermiddagen mötte Bollnäs Peace and love city (Borlänge) i en sista träningsmatch innan elitseriestarten. Bollnäs ledde med 2-0 redan efter fyra minuter och målen fortsatte att rasa in. Efter 8-0 i halvtid vann Bollnäs med hela 13-0.

Det främsta syftet med denna match var för Bollnäs att få en sista möjlighet att testa lite positioner i en match då man förväntades att driva spelet. Ville Aaltonen spelade idag som defensiv mittfältare och Per Hellmyrs var tillbaka på högerhalven. Våra målvakter fick en varsin halvlek. Niklas Prytz stod i första halvlek och Patrik Aihonen i andra och ingen av dem behövde släppa någon boll förbi sig. Borlänge saknade dock inte chanser men tack vare ett par-tre fina räddningar av Aihonen under andra halvlek kunde Bollnäs hålla nollan.

Bollnäs målskyttar var Patrik Nilsson (3), Kasper Milerud (2), Christian Mickelsson (2), Samuli Helavuori (2), Oskar Westh (2), Oskar Olsson (1) och Markus Ståhl (1).

Nu ser vi fram emot elitseriepremiären borta mot Falun på fredag.