Mer måljubel att vänta från Patrik Nilsson på Sävstaås nästa säsong. Foto: Kolsmyr

Patrik Nilsson tillbaka i Bollnäs!

Under den treåriga sejouren som Patrik spelade i Bollnäs mellan 2016 och 2019 blev han en stor publikfavorit på Sävstaås och vann supportrarnas hjärtan. Nu är han, efter ett år i AIK, tillbaka i Bollnäs!

Under de tre säsongerna i Bollnäs gjorde han 110 mål och passerade även den magiska 1000-målsgränsen. Nu återvänder Patrik till Bollnäs och det är en spelare med stort hjärta för klubben som kommer tillbaka.

Webbredaktionen når Patrik på telefon när han just satt sig på cykeln för att köra ett långdistanspass.

Patrik, hur känns det att vara tillbaka i Bollnäs?

-Det känns jättekul! Jag hade tre jättebra år i Bollnäs. Sedan blev ju ett av åren spolierat av den där struman men jag trivdes jättebra under de åren jag var där och det känns superkul att vara tillbaka igen.

Du har haft ett år i AIK nu, hur ser du på det året?

-Det var intressant på sitt sätt. De hade ju tagit sig upp två eller tre divisioner på raka år så att det var ju speciellt på sitt sätt. Det är ju kul att ha provat det också.

Det är ju en lite speciell silly season i år i och med världsläget och vi är framme i slutet av juli nu. Hur länge har du fört diskussioner med Bollnäs om att återvända?

-Det var väl några månader sedan det började med den första kontakten. Sedan har vi diskuterat fram och tillbaka innan det har landat i det här kontraktet som är nu.

Du är nog en efterlängtad värvning från fansens sida också skulle jag tro.

-Ja jag fick mycket värme och kärlek senast jag var där. Det känns kul att få komma tillbaka igen. Jag trivs mycket bra med laget där uppe och med alla fans och all den support jag fick där både i samband med struman och även när det inte blev någon fortsättning där. Det är en fantastisk förening med allt vad det innebär med både laget och supportrarna.

Laget har väl sommarträning på egen hand nu. När kommer du att ansluta till laget?

-Isträningen drar väl igång i augusti så det är då jag ansluter till laget.

Elitgruppen är såklart mycket nöjda med att få tillbaka Patrik till Bollnäs.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Patrik Nilsson tillbaka till Bollnäs GIF. Den mycket omtyckta och meriterade forwarden har skrivit på för kommande säsong och vi kan nu se fram emot en ny spännande sejour i orange & blått med en av bandysveriges genom tiderna vassaste målskyttar.

Vi är övertygade om att Patrik, med sin enorma rutin och erfarenhet, blir en viktig pusselbit i det pågående lagbygget. En spelare som, i ett relativt ungt lag, kan bidra med massor, både på och utanför isen, meddelar Elitgruppen till bollnasbandy.se.

Anders Gårdestig