Foto: Micke Kolsmyr

Philip Åström vänder hem till moderklubben!

“Allt som sker runt klubben känns fräscht och spännande” säger Philip som vänder hem efter några år i Stockholm där han senast representerat Hammarby.

Det är alltid trevligt när egna produkter vänder hem till moderklubben. Därför är vi glada att få presentera Philip Åström som ytterligare ett nyförvärv. Philip känner ett stort sug efter att få komma hem och fortsätta utvecklas.

Vad kul, Philip, att du är tillbaka!

Ja, fantastiskt roligt att vara tillbaka! Det är tre år sedan jag spelade här nu.

Hur har tankarna gått inför återkomsten till Bollnäs?

Man har alltid gillat Bollnäs. Det är mina hemtrakter och jag känner stort för Bollnäs och det har jag alltid gjort. Det känns bara otroligt bra! Det känns som rätt tidpunkt på alla sätt. Och jag känner mig verkligen sugen på att komma hem och få fortsätta utvecklas.

Känns det bra att komma hem och spela med moderklubben?

Ja, det är ju en nystart på många sätt och det faktum att hallen är på gång och så, det känns helt underbart. Och det jag hört med flera runt klubben nu är att mycket är väldigt bra, ja, det känns fräscht och spännande i det som sker runt klubben nu. Riktigt kul!

Ja, hur ser du på den här nystarten?

Det känns som man bygger en väldigt bra grund. Klubben är på väg framåt nu och det ser ljust ut.

Hur ser du på den process Giffarna är inne i?

Det känns som, med flera av de grabbar som jag har pratat med, att alla är villiga att utvecklas och göra det tillsammans. Att jobba tillsammans som grupp och utveckla varandra. Vi har ett material med flera unga och talangfulla spelare. Finns jättebra förutsättningar att dra åt samma håll och göra nånting bra av detta.

Vad trivs du bäst i för position?

Jag har spelat anfallare senaste säsongerna men trivs egentligen bäst som mittfältare. Jag spelade mest som mittfältare under mina ungdomsår. Det är där jag bäst kan utnyttja mina styrkor.

Och om du ska beskriva dina styrkor som bandyspelare?

Bra, stark och kraftfull skridskoåkare, bra passningsklubba, bra spelsinne.

Vad är det du känner att du kan behöva utveckla?

Man behöver ju utveckla allt hela tiden, men ska jag säga nåt så är det väl skottet.

Hur ser du på laget kommande säsong? Du såg väl flera matcher senaste säsongen kanske.

Jag såg flera matcher med Bollnäs förra året och där det såg väldigt bra ut. Ett mer rakare spel som det absolut går att bygga vidare på. Det är också ett spel som jag trivs bra med. Och vi har många bra och starka skridskoåkare i laget som orkar driva ett sånt spel. Och jag tror att det på sikt kan bli väldigt bra.

En fredagskväll på Sävstaås i november, december någon gång och när pandemin har blåst över, hur känns det?

Ja, men du, det har man längtat efter. Man har ju alltid varit där på Sävstaås. Man stod ju där i klacken när farsan lirade, detta med publiken och allt. Underbara minnen och verkligen något man längtar efter.

Blir väl en säsong på Åsen då och sen hallen?

Ja, och det känns fantastiskt bra med hallen. Det blir som en katalysator för Bollnäs bandy generellt, detta att få hit spelare och utveckla bandygymnasiet och så där, och även få fram fler egna yngre spelare, få möjlighet att utveckla ungdomsverksamheten. Ja, det är bra för hela kommunen.

Lagbygget är långt från klart, kanske tidigt att snacka målsättning, men hur ser du på kommande säsong?

Ja, målsättningen är alltid att gå till slutspel. Det jag hört inför nästa säsong känns väldigt bra. Vi kommer att ha förutsättningar att utveckla det spel som Giffarna hade senaste säsongen. Bygga vidare på det spelet, utveckla det, så tror jag det kan bli väldigt bra.

Någon hälsning till fansen?

Vi ses på Åsen till vintern! Det känns jättebra att vara tillbaka!

Jättekul att du är tillbaka i klubben Philip och vi ser fram emot att få se dig på Åsen till vintern!

Elitgruppen:

Vi är otroligt glada att vår egna produkt Philip Åström väljer att flytta hem till moderklubben. Philip är en talangfull ung spelare med stark skridskoåkning och stor kämpaglöd som signum. Glad Påsk!

Roger Henningsson