Sammanfattning Svenska Cupen

I skrivande stund så väntar vi på finalen som kommer spelas mellan SAIK och Västerås. De två semifinalerna spelades på förmiddagen, varken Broberg eller Edsbyn bjöd väl på något rejält motstånd på planen. Broberg kämpade med näbbar och klor och drog det till straffar, men fullt rättvist att VSK vinner då det var det bättre laget för dagen.

Bollnäs bandy har gjort en ok cup, första matchen var stundtals lite seg, lite individuella misstag som fäller avgörandet. Match två var en fantastiskt rolig match att titta på, vi spelade stundtals riktigt bra bandy. Med bra kontroll på bollen, många som var delaktiga och passningarna hamnade rätt. Även försvarsspelet var bra, man hittade sin plats på planen och gjorde det svårt för motståndaren att kunna komma igenom lätt.

Match tre blir lite avslagen, två lag som inte har något mer i cupen att spela för. Bollnäs väljer att lufta #16 Ekström #33 Flodstam #36 Nilsson, trots matchovana så gör de bra ifrån sig. Vågar utmana, och tar för sig, lite enkla misstag ibland men det måste man tillåta. Lite mer erfarenhet så kommer de bli bra.

Min bild är att vi är på helt rätt väg, flera unga spelare som får chansen ihop med rutinen som finns i de stora flertalet av spelarna i laget. Två duktiga målvakter som inger trygghet bakåt, ihop med #5 Westh, #18 Spinnars och #13 Berglund så har vi en bra uppställning framför mål. Framåt så vet vi att det finns bra kompetens med #19 Nilsson och #20 Mickelsson, lägg därtill #59 Olsson och ett antal hungriga juniorer.

Vi har drygt två veckor kvar till World cup då taggas det upp ytterligare, i vår grupp spelar Broberg, Veiterä och Uralsky Trubnik, kommer bli intressant att se dessa matcher.
Vill du veta mer om World cup så hittar du information på
http://bandyworldcup.com

 

//Klas ”Borås” Ström