Samuli Helavuori skriver nytt långtidskontrakt

Sommarvärme och semestertider är i antågande men Bollnäs bandy ligger inte på latsidan. Idag kom den glädjande nyheten att Samuli Helavuori skrivit ett nytt långtidskontrakt med Giffarna på 3+2 år.

Samuli, som kom till Bollnäs för sex år sedan som 20-åring, har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Detta nya kontrakt som skrevs idag börjar gälla när det nuvarande kontraktet går ut. Det betyder, om de två plusåren utnyttjas, att Samuli kommer att spela i orange/blått de kommande sex säsongerna!

-Det var inte ett så svårt beslut att ta, berättar Samuli när webbredaktionen ringer upp honom under torsdagseftermiddagen. Vi var överens ganska fort. För mig är det skönt att veta vad man ska göra de kommande åren. Jag behöver inte fundera kring kontrakt utan jag kan fokusera på det jag ska göra. Vi ska bli föräldrar för första gången också i augusti så det känns skönt att veta att vi blir kvar här i några år.

Ett nytt långtidskontrakt efter att ha varit i Bollnäs i sex år tyder på att Samuli trivs bra i staden och föreningen.

-Vi trivs jättebra! Bandymässigt känns det helt rätt att vara här. Det är bra stöd både från föreningen och supportrarna och det är kul att spela i ett lag där engagemanget kring laget är så stort, berättar Samuli.
Vad gäller laget så ser Samuli fram emot en spännande säsong.

-Det är några som skrivit långa avtal med föreningen nu och det ger en trygghet. Det har också kommit upp lite nya spelare, juniorer från Snoddas och så, vilket gör att vi får en bra mix av nya och gamla spelare. Juniorerna är hungriga och det är full fart på träningarna, säger Samuli.

Samuli var 20 år ung när han flyttade till Bollnäs och han känner att han utvecklas lite för varje år som går.

-Det har gått uppåt hela tiden. Ibland går det bättre och ibland sämre. Den senaste säsongen kändes lite tung, men när vi kom fram till slutspelet så började jag känna igen mig själv igen. Då var jag där jag vill vara. Men jag vill försöka förbättra det mesta i mitt spel egentligen och då är det bara träning som gäller. Men det är ju en bra motivation att ha också, att sträva efter att bli bättre och bättre för varje säsong, avslutar Samuli.

Klubbchef Robert Lindgren är såklart nöjd med att ha landat ännu ett långtidskontrakt med en viktig spelare.

-Det är jättebra! En ”gammal ung spelare” som förlänger sitt avtal.

Robert passar också på att informera om att Edvin Nilsson, född -98, flyttar hem och ansluter till truppen efter att ha gått på bandygymnastiet i Sandviken i tre år. Edvin är en spelare som är uttagen i P-19 landslagets trupp.

Anders Gårdestig