Snöplig förlust mot Västerås

Bollnäs och Västerås bjöd på en riktigt bra, spännande och välspelad match när lagen möttes i Västerås på onsdagskvällen. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort, men på matchens sista skott på hörna så satte Ted Bergström segerbollen för Västerås och matchen slutade 3-2.

Första halvlek höll ett högt tempo där båda lagen spelade rolig, offensiv bandy. Bollnäs, kanske stärkt efter målfesten mot Sirius, spelade bra med många delaktiga i anfallen och bra passningsspel. I alla fall efter den lite trevande och slarviga första kvarten.

Tio minuter in i halvleken blir Westh utvisad och med Anders Spinnars på skadelistan blev det tufft för Bollnäs försvar. Bollnäs höll ändå emot Västerås anfallsförsök bra men till slut gav Anders Bruun hemmalaget ledningen på hörna.

Bollnäs replikerade dock snabbt. Bara ett par minuter efter Västerås ledningsmål får Markus Ståhl fram ett snyggt pass till Tobias Björklund som tar ned bollen mycket snyggt i trängt läge. Skottet räddas men Christian Mickelsson håller sig framme på returen och sätter kvitteringen i öppen kasse.

Matchen väger sedan över litegrand åt Västerås favör som är lite vassare och farligare i sina anfall även om Bollnäs försvar är stabilt och inte släpper igenom Västerås till några jätteklara lägen. Med tio minuter kvar av halvleken jobbar Bollnäs till sig en hörna. Ville Aaltonen står som sista skytt och sätter bollen bakom Bergwall. 2-1 till Bollnäs och resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek håller inte alls samma tempo och kvalitet som den första. Bollnäs vårdar bollen mer och är inte lika ivriga på att gå till anfall. Men när Bollnäs väl anfaller blir det farligt. Markus Ståhl plockar snyggt ned ett lyft och blir helt fri med Bergwall men han sprätter bollen utanför målramen.

Västerås tar åter igen över spelet mer och mer och efter ett frislag i bra läge rasslar det till bakom Prytz i Bollnäsmålen. Stora protester från Bollnässpelare och domaren dömer också helt riktigt bort målen på grund av nick. Men Västeråsmålet kommer ändå ett par minuter senare. Matchens gigant Tobias Holmberg gör några fina dragningar och sätter ett rappt skott i mål och matchen är kvitterad.

Med tjugo minuter kvar av matchen dribblar Hellmyrs sig igenom Västeråsförsvaret men blir fälld med straff som påföljd. Christian Mickelsson åker fram till straffpunkten, men det blir en dåligt slagen straff och bollen går utanför.

Västerås går för ledning och trycker på rejält i slutet av matchen. Bollnäs för hörna i sista förlängningsminuten men den blir inte lyckad. I anfallet efter skaffar sig istället Västerås en hörna. Domaren tecknar att det finns tid för ett skott och det skottet förvaltar Ted Bergström på bästa sätt när han åker in som försteskytt och sätter segerbollen för VSK.

Detta var en mycket snöplig förlust för Bollnäs som ändå gjorde en riktigt bra match mot Västerås. Man har svårt att glömma straffmiss och missat friläge för Bollnäs, men samtidigt missade Västerås också ett par riktigt klara lägen, så de klara målchansmissarna tar kanske ut varandra ändå.

Bollnäs visade ändå på ett riktigt bra anfallsspel med ett lika bra försvarsspel mot ett tippat topplag och spelet fungerar bättre och bättre för varje match där fler spelare är delaktiga.

Nu närmast väntar en ny bortamatch redan på fredag mot Gripen.

Anders Gårdestig