Svenska Cupen

Nu är vi igång på riktigt, det första steget inför seriestarten där det är lite prestige i alla matcher.
Bollnäs inledde med match mot Broberg under fredagskvällen. En match i rätt riktning, dock lite för många enkla bolltapp som ledde till bra anfallschanser för motståndarna. Men det kändes som om vi hittade våra positioner bättre, fler passningar hamnade rätt. Men vi var lite uddlösa framför mål, och då brukar det bli svårt att vinna matcher.

Lördag förmiddag och ett SAIK som inlett försäsongen bra, ett Bollnäs som sovit gott och ätit en bra frukost upplagt för bandygodis. De första tio minuterna präglas av bra fart, Men utan att det vaskades fram några riktigt bra chanser. SAIK hade en bra chans men skottet satt strax över, första målet kom på hörna till Bollnäs i 19 minuten. Mickelsson skjuter lågt och bollen hamnar i maskorna, passen kommer från Ståhl. Bollnäs spelar bra mycket bättre idag över hela planen, försvaret är väl samlat. Passningarna hamnar framför och farten på skridskorna är markant bättre än igår.
Detta resulterar i en ny hörna, där Hellmyrs slår passningen och Westh skjuter en buteljhög boll mitt i mål, 2-0 hundraprocentiga på hörnorna. I 25 minuten får SAIK straff och Edlund förvaltar den snyggt.

Andra halvlek inleder vi lite svagt vilket SAIK utnyttjar så i 35 minuten så är matchen vänd, underläge 2-3. Vi vaskar fram ytterligare en hörna i 44 minuten, Mickelsson visar att siktet är inställt. 3-3 och passningen slår Westh. Matchen böljar och det är bra tempo och en rolig match att se. Hellmyrs bjuder sen på patenterad bandygodis, från halva planen dribblar han igenom hela SAIK och skjuter bollen i mål. SAIK avslutar sen med att göra två mål varav det sista på hörna.

Sammantaget så var det ett stort steg i rätt riktning, på alla plan. Nu samlar vi krafterna innan gruppspelets sista match spelas mot Vänersborg kl 19:00.

 

Klas ”Boråsarn” Ström