Tappad ledning X2

Seriepremiär! Som man längtat, men Vetlanda borta det är med skräck blandad förtjusning man åker hemifrån. Det är inte den enklaste borta matchen, kan faktiskt bara minnas att jag varit med på en seger i Vetlanda. Med World cup i färskt minne där vi blandade och gav med bra saker och perioder som var mindre bra.

Men det var ett mycket piggare Bollnäs som spelade idag, redan efter sex minuter så gör #59 Olsson 0-1 då han påpassligt har smugit in framför mål, tror att det är på en retur som målvakten lämnar efter att #19 Nilsson slagit in bollen från vänsterkanten. Ett viktigt mål, fanns mer självförtroende i laget efter det. Men Vetlanda kontrara framgångsrikt och strax efteråt så blir det 1-1. Matchen rullar på Bollnäs för matchen och Vetlanda kontrar och vänder hem när de äger boll. Mål nummer två för Bollnäs ligger #4 Hellmyrs bakom, kommer vickande mitten av planen spelar ut till #88 Björklund på vänstersidan som avslutar, bollen rakt ut till #6 Ståhl som i öppen kasse skickar in den. I den 28 minuten presenterar sig #19 Nilsson, dravel med bollen av Vetlanda försvararen snappar han upp, tar några skär och skickar bollen i mål 1-3. Sen får Vetlanda 2-3 i minuten efter, detta efter en kanon räddning av #1 Aihonen som vi inte får tag i utan Vetlanda får en skott chans till och efter ett par studsar på våra skridskor så går bollen i mål. Strax efter åt gör Vetlanda 3-3, säg den glädje som varar för evigt.

Andra halvlek är bara 4 minuter lång innan #4 Hellmyrs levererar en kalas pass till #19 Nilsson som ensam med målvakten inte har några problem att hitta maskorna. Återigen så får Vetlanda ett lite för enkelt mål, efter en hörna så drar de som skjutna ur en kanon och blir fyra mot två. 4-4 ja inte kan man klaga på spänningen i matchen. På hockeymaner styr sen #11 Berlin in en boll som #2 Wiik avlossar långt utifrån. Vårt sjätte mål står #14 Helavouri för, och vilket mål. Han dribblar sig förbi hela Vetlanda försvaret och virkar in bollen ur en snäv vinkel, mycket vackert. Passningen den stod #11 Berlin för. Nu skulle väl det vara klart, eller. Nej Vetlanda ville annat i 80 minuten och i 86 minuten så lyckas de kvittera igen.

En bra match av Bollnäs måste jag säga, mer energi, bättre fart på skridskorna, mer fantasi ja det var riktigt kul att se ikväll. Kan tilläggas att vi fick två mål bortdömda på offside, vilka gör att jag ska lösa regelboken för jag var inte riktigt överens med domarna om dem. Dessutom hade vi ytterligare ett antal riktigt bra chanser, så vi skulle nog lyckats knyta ihop denna säcken tidigare.

//Klas ”Boråsarn” Ström