Bollnäs tränarteam 2020-2021. Foton: Kenta Jönsson

Tränartrio klar

Spelartruppen har undan för undan fyllts på under våren, men vem eller vilka som ska leda laget har varit en längre process. Nu står det dock klart att det blir en välbekant trio som ska leda Bollnäs bandy kommande säsong.

Nu är det klart vilka kommer att leda Bollnäs den kommande säsongen och det är en för bollnäsfansen välbekant trio som tar över rodret: Patrik Larsson, Andreas Westh och Timo Oksanen.

Patrik Larsson kommer att vara matchcoach och ansvarig för a-laget. Andreas Westh kommer att vara med och hjälpa till i ledarteamet och framförallt bidra med sin stora kunskap både kring träningar, matcher och individutveckling. Andreas har idag ett jobb som kräver mycket och han kommer att vara med och bidra så mycket som jobbet tillåter. Timo Oksanen kommer att ansvara för målvakter och bidra med sin kunskap för deras utveckling. Timo kommer även att vara med i utvecklingen av laget och kommer från ett år som tränare för Snoddaslaget.

Senast Patrik tränade Bollnäs var 2014. Sedan dess har han varit tränare i ett antal år i Ljusdal och nu senaste året i Broberg. Webbredaktionen ringde upp Patrik för att höra lite hur det känns att vara tillbaka i en tränarroll i Bollnäs.

-Det blir ett lokalt bra team kring laget. Jag har själv varit med i arbetet med att jobba för andra tränarlösningar men det har inte fallit på plats med de bitarna. Den här lösningen har växt fram de sista veckorna utifrån från diskussioner att vi tycker att det här är en bra lösning idag. Nu känns det bra tycker jag. En lokal lösning med tre personer som brinner väldigt hårt för att det ska bli bra. Eftersom vi har fått till den här konstellationen så tycker jag personligen att det känns väldigt bra med Timo och Andreas. Vi kommer att bli ett bra team som kommer att ta hand om det här i vinter, berättar Patrik.

-Det ska bli spännande att vara med i det här. Vi har ju några pusselbitar kvar på spelarsidan som vi behöver fylla men det jobbas hårt med det. Min syn på det hela är att Jocke Olsson och Anders Spinnars har gjort ett fantastiskt jobb med att nå så pass långt som de gjort utifrån det läge föreningen var i. Vi behöver ett par tre spelare till för att fylla på men i det stora hela så har de fyllt upp det bra. De har gjort ett fantastiskt jobb.

-Första steget nu är att vi ska sätta oss ned i ledarteamet och titta framgent hur vi ska planera och lägga upp det och så vidare. Så får vi återkomma med mer information sedan, avslutar Patrik.

Elitgruppen är såklart nöjda med att ha tränarlösningen på plats:

-Det känns oerhört bra att kunna landa tre av våra största spelare genom tiderna som ett ledarteam i denna nystart! Bollnäshjärtat och deras gemensamma bandykunnande är grunder för framtiden!

Anders Gårdestig