Vem är Daniel Bäck?

Igår blev det klart att Bollnäs lånar in Daniel Bäck från Skutskär året ut. Webbredaktionen ringde upp Daniel för att ställa några frågor.

Vem är Daniel Bäck? Vad har du för bandybakgrund?

-Jag är från Gripen Trollhättan från början. Sedan så flyttade jag upp till Sandviken säsongen 09/10 och det var jag åtta säsonger. Sedan var jag i Falun i tre år efter det. Nu var tanken att det skulle bli Skutskär den här säsongen men division 1 har inte kommit igång och vår verksamhet har varit pausad i några veckor nu där vi inte ens får träna. Jag har fått sköta träningen på egen hand. Men så dök den här möjligheten upp då. Anders Spinnars kontaktade mig i helgen så efter det har det varit intensivt med att fixa med lite grejer. Både med jobbet och privat.

-Ja bor i Sandviken så jag kommer att pendla till Bollnäs. Idag ska jag samåka med Patrik Nilsson. Vi känner varandra sedan tidigare också sedan tiden i SAIK så det blir bra.

Det här lånet skulle sträcka sig fram till årsskiftet?

-Ja precis. Det är december ut. Det är väl så mycket man vet i nuläget. Det var en bra lösning både för mig och för Bollnäs.

Vad har du haft för bild av och relation till Bollnäs innan du kom hit?

-Det har alltid varit tuffa matcher mot Bollnäs. Alltid tufft att komma till Sävstaås. Ett hemmastarkt lag. Det är jättekul. Stort intresse kring klubben och en bra förening.

Du har varit med på en träning med Bollnäs hittills?

-Ja jag var uppe igår och tränade med laget. Det verkar vara en härlig grupp och det var inga konstigheter att komma in där. Det var ett bra mottagande så det känns bra.

Är du mittfältare i grunden?

-Ja precis. Det är där jag ser mig själv och känner mig hemma.

Som jag förstod det så blir debuten på fredag, inte imorgon?

-Ja det var inte klart med allt inför morgondagens match. Det är väl några ”pappersdagar” innan man blir klar för spel. Men det är bra för då har jag några dagar till på mig att träna och komma in mig i laget.

Webbredaktionen tackar för intervjun och hälsar Daniel varm välkommen till Bollnäs!

Anders Gårdestig